Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Testament veranderen

12 februari 2010

Vraag nummer: 13496 (oude nummer: 15084)

Mijn pleegvader had in zijn testament ons ouderlijkehuis voor ons gelaten dus zijn pleegkinderen (ik en mijn zus).maar hij is nu overleden kan mijn pleeg moeder ons tog laten onerven.Dus een nieuwe testament maken en het huis laten aan andere familie leden. Mijn pleegvader was niet de enige eigenaar samen met pleegmoeder.

Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

De langstlevende kan het testament wijzigen uiteraard zolang zij nog leeft. Het testament van de eerstoverledene is door zijn overlijden definitief geworden. De vraag is wat in het testament staat omtrent in welke situatie het legaat moet worden afgegeven. Vraag dat gewoon even na bij uw notaris.

Spelregels

Stel zelf een vraag

Wel verplicht, maar
wordt niet gepubliceerd.

×

Spelregels

De informatie in deze adviesrubriek is met grote zorgvuldigheid tot stand gekomen. De informatie is algemeen van karakter en niet van toepassing op individuele situaties en personen. De inhoud van de website mag niet worden beschouwd als een persoonlijk advies; de toepassing hangt af van ieders persoonlijke situatie. Om tot een gedegen afweging van belangen en vaststelling van de juridische consequenties van wensen en afspraken te komen, is telkens opnieuw een persoonlijke gesprek met de notaris van uw keuze noodzakelijk. Zowel de vraag als het antwoord zijn openbaar.

Notaris Van de Griend, Netwerk Notarissen en de daarbij aangesloten notarissen wijzen aansprakelijkheid voor eventuele onvolkomenheden, onjuistheden en gevolgen af. Evenmin zijn zij verantwoordelijk en aansprakelijk voor via hyperlinks (met onze site) verkregen informatie op externe websites.